Projektstyring: Sammenligning af 8 værktøjer til din projektstyring

Projektstyring kan være en udfordrende disciplin, som det kræver både færdigheder og gode værktøjer at mestre. Der er mange projektstyringsværktøjer på markedet, og hvilket ét, du skal vælge, afhænger af, om du vil have et værktøj, der kan integreres med økonomiløsninger, er nemt at navigere og kommunikere i, begge dele, eller noget helt tredje.

Alle virksomheder er unikke, og derfor skal du finde ud af, hvad der er din virksomheds behov, når det kommer til projektstyring. Vi har lavet en overskuelig sammenligning af otte projektstyringsværktøjer med fokus på funktioner, brugervenlighed, integrationer og selvfølgelig også pris.

 

Få mere overblik og bedre projektstyring

Så hvis du er træt af at miste overblik over projekter, træt af budgetter og deadlines, der ikke bliver overholdt, eller synes, det halter med kommunikationen mellem dig, dine medarbejdere og kunder. Så har vi gjort forarbejdet, så det er lettere for dig at vælge nyt projektstyringsværktøj.

Generelt er der mange funktioner og features at orientere sig i, når man vælger projektstyringsværktøj. Først og fremmest er der et stort spænd mellem de forskellige værktøjers funktioner og hvilke brugere, de er rettet imod. Nogle kommer med tungere økonomi- og faktureringsløsninger, andre lægger vægt på kreativ og visuel projektplanlægning. Hold tungen lige i munden, vi gennemgår funktionerne herunder.

Disse projektstyringsværktøjer sammenligner vi i blogindlægget: WorkBook, Monday, ClickUp, Asana, Wrike, Accelo, TimeLog og Eazyproject. Og her er selvfølgelig kun tale om et udsnit af de værktøjer, der findes på markedet.

 

1. Funktioner

WorkBook

Er et komplet og kompatibelt projektstyringsværktøj, der gør det nemt at lede projekter, styre ressourcer og tid og samarbejde med kunder og konsulenter. WorkBook er udviklet specielt til virksomheder, der lever af at sælge timer, herunder bureauer og konsulentvirksomheder. Det er både velegnet til virksomheden, der ønsker mere gennemsigtighed, bedre sparring og kommunikation i deres projekter. WorkBook giver indsigt i alle aspekter af virksomhedens performance. Det er modulært opbygget, så du kan til- og fravælge funktioner, så det passer til din virksomheds behov. Vælg eksempelvis tids- og fraværsregistrering, finance- og bogholderistyring, eller pipeline- og kunderelationsstyring.

Monday

Er et visuelt management software, der gør det nemt for interne teams at samarbejde. Det er brugervenligt og simpelt at onboarde. Du kan selv skræddersy en kreativ skabelon og køreplan for projektet, der passer til netop din virksomheds behov. Du kan kontrollere dit team, se ordrer, indhold, HR, salg og sprint-projekter og tracke tiden, I bruger på et job. Værktøjet er til virksomheden, der har brug for et visuelt og intuitivt projektstyringsværktøj.

ClickUp

Gør det nemmere for virksomheder at håndtere planer, events, teams og medarbejdere. Værktøjet har et overskueligt interface, som kan bygges op omkring kategorier og mål, du selv vælger. Med ClickUp kan I samarbejde omkring jobs, dele indhold, kommentere det, styre tid og rapportere opgaver. Hvis du er på udkig efter et visuelt projektstyringsværktøj, der kan customizes og er nemt at samarbejde og dele planer i, vil du sandsynligvis få gavn af ClickUp.

Asana

Skaber overblik og organiserer jeres projekter effektivt, så I kan bruge mindre tid på administration. Det et en overskuelig platform, hvorfra I nemt kan navigere mellem forskellige opgaver. Værktøjet er let at bruge, I kan kommunikere omkring opgaver, dele filer og holde øje med, at deadlines bliver overholdt. Asana er til virksomheden eller teamet, der savner et brugervenligt projektstyringsværktøj med overskuelige templates, porteføljer og milepæle. Det holder jer organiseret og bidrager til, at I kommer i mål med jeres projekter.

Wrike

Befinder sig i den lidt mere avancerede ende af projektplanlægningsværktøjer, men stadig med funktioner som deling og visuelt overblik. Det er velegnet til virksomheden eller bureauet, der ønsker at skabe mere synlighed i deres projekter. Værktøjet hjælper med at strømline jeres planlægning og arbejdsflow. Wrike tilbyder visualiserede rapporter over jeres arbejde og gør det nemmere at samarbejde og give feedback gennem en kommentarfunktion. I får et skybaseret samarbejds- og projekthåndteringsværktøj, der giver overblik og gennemsigtighed.

Accelo

Er et strømlinet og integreret serviceoperationssystem, der forener alle ender af jeres virksomhed. Platformen gør det muligt at holde styr på tid og samarbejde på projekter samtidig med, at I kan underskrive arbejde og holde jer opdaterede omkring profit og progression i projekter. Platformen er skybaseret og automatiseret, så det bliver mere effektivt at levere kvalitetsservice til jeres kunder.

TimeLog

Samler tidsregistrering, projektstyring, rapportering og fakturering i ét værktøj. Værktøjet udbyder rapportering og ressourcestyring, så du altid er ajour med projekters fremdrift. Med afsæt i jeres tidsregistreringer er det nemt for projektlederen at lave fakturaer til kunden. Du får overblik over alle projektmedarbejderes belastning, så det er nemmere at planlægge projekter og deadlines. Værktøjet kan bruges af virksomheder, som ønsker en løsning, der letter hele projektprocessen med vægt på tids- og ressourcestyring, økonomi og HR.

Eazyproject

Tilbyder projektstyring og -planlægning i form af timeregistrering, rapportering og fakturering. Med timeregistreringsfunktionen er det nemt for dine medarbejdere at indrapportere timeforbrug, kørsel, udlæg og rejseudgifter. Værktøjet har en visuel brugerflade, hvor medarbejdere kan holde sig ajour med opgaver, og du får fuld gennemsigtighed i omkring alle projekter.

 

 

Flere værktøjer i ét

Når du vælger at bruge et projektstyringsværktøj, får du et samlet overblik over jeres projekter og kan kommunikere omkring opgaver. Men det, der især kommer til at lette din virksomhed for manuelle administrationsprocesser, er, at værktøjerne kan integreres med andre programmer, eksempelvis til fil- og kalenderdeling, kreativ sparring eller lønsystemer. Nedenfor giver vi et overblik over værktøjernes forskellige integrationsmuligheder.

2. Integrationer

WorkBook

Fås med mange forskellige integrationer: ConceptShare, Bilagscan, Pleo, Gratisal, SAP, Power BI, ActiveCampaign, E-conomic mv.

Monday

Slack, Trello, Google Kalender og Drev, Jira, Asana, Dropbox og Excel.

ClickUp

Fås med mange forskellige integrationer: GitHub, GitLab, Slack, Harvest mv.

Asana

Fås med mange forskellige integrationer: Adobe Creative Cloud, Dropbox, Outlook, Slack mv.

Wrike

Fås med mange forskellige integrationer: Saleforce, Adobe, Microsoft OneDrive mv.

Accelo

Fås med mange forskellige integrationer: Xero, MailChimp, BrightGauge, Paypal mv.

TimeLog

Fås med mange forskellige integrationer til løn, økonomi og planlægning: Uniconta, E-conomic, Danløn, dinero, Visma Løn, Forecast, Outlook mv.

Eazyproject

Fås med mange forskellige integrationer til økonomi og løn: Bluegarden, E-conomic, Microsoft Dynamics, Lessor, Danløn mv.

 

 

Prissammenligning

Men hvad koster det, tænker du sikkert. Priserne på de forskellige projektstyringsværktøjer afhænger af antallet af brugere. Derudover er der forskel på, hvor avancerede værktøjerne er, hvilket også afspejles i prisen.

Er du primært på udkig efter en fusioneret kalender- og opgaveplanlægningsløsning, kan det betale sig at gå med et billigere værktøj. Er du derimod på jagt efter en timeregistrerings- og faktureringsløsning, kan det være en god idé at poste penge i et værktøj, der kan forene flere led af jeres projekt- og kundehåndtering. Vi har samlet et prisoverblik herunder.

3. Priser

WorkBook

Basis: 105 kr./bruger/md.
Avanceret: 135 kr./bruger/md.

Monday

Basic: 113-6.665 kr./bruger/md.
Standard: 173-10.657 kr./bruger/md.
Pro: 260- 15.989 kr./bruger/md.
Enterprise: 527- 31.978 kr./bruger/md.

ClickUp

Gratis op til 100 MB opbevaring

Ubegrænset opbevaring/bruger: 33 kr. (ved årlig betaling)

Asana

Basic: 0 kr. (små teams)
Premium: 67 kr./bruger/md.
Business: 133 kr./bruger/md.

Wrike

Gratis ved 5 brugere (simpel opgaveliste til små teams)

Professional: 65 kr./bruger/md.
Business: 165 kr./bruger/md.

Accelo

Plus: 107 kr./bruger/md.
Premium: 227 kr./bruger/md.
ServOps Plus: 227 kr./bruger/md.
ServOps Premium: 460 kr./bruger/md.

TimeLog

Intern projektstyring:
59-199 kr./bruger/md.

Intern projektstyring + fakturering af projekter til kunder:
75-289 kr./bruger/md.

Eazyproject

EazyProject Business til ledere og administratorer:
189-279 kr./bruger/md.

EazyProject Business til andre brugere:
79-149 kr./bruger/md.

 

 

 

Relaterede artikler

 

Styrk din projektstyring med WorkBook

Sådan strømliner du dit bureau med WorkBook

Kapacitetsplanlægning med WorkBook