Øg din virksomheds rentabilitet med ERP-systemet WorkBook

Der skal brændstof i motoren, før den kører rundt og skubber os fremad i livet. Det gælder for køretøjer, for mennesker og så sandelig også for bureauer. Rentabilitet er olien i enhver virksomhedsmotor. Uden en sund og holdbar drift vil din virksomhed i sidste ende miste momentum og helt gå i stå.

Det er derfor afgørende, at din virksomhed arbejder effektivt og konstant plejer tallene på bundlinjen. Din virksomheds økonomiske effekt afhænger nemlig af jeres evne til at forrente den investerede kapital, hvilket bestemt ikke er så vanskeligt, som det måske kan lyde.

I dette indlæg præsenterer vi otte måder, hvorpå du gennem optimal anvendelse af dit ERP-system kan omdanne din virksomhed til en velolieret rentabilitetsmaskine.

Ønsker du at optimere effektiviteten og rentabiliteten, kan du med fordel anvende ERP-systemet WorkBook, der stiller samtlige af nedenstående løsningsinitiativer til rådighed.

Men husk, det er i første omgang ikke systemet, der skal forhindre dig i at komme i gang med nedenstående.

 

8 trin til en øget rentabilitet og effektivitet 

Anvender du de rigtige processer, ressourcer og systemer, er du godt på vej mod en øget effektivitet og rentabilitet. Når arbejdsgange, initiativer og projekter er strømlinet, vil dine medarbejdere automatisk levere et bedre produkt. Et produkt der holder kunden glad og i sidste ende bidrager til tallet på bundlinjen.

 

1) Opret nøjagtige estimater

Med større gennemsigtighed i din virksomheds projektdata opnår du en bedre indsigt, der kan bruges til at forudsige hvor meget tid og hvilke ressourcer, et nyt projekt vil kræve. Desuden kan eksempelvis i WorkBook spore din projekthistorie og bruge den effektivt til at danne nye projektskøn.

 

2) Administrer medarbejderkapaciteten

Dine medarbejdere er din største fordel såvel som din største udgift. De definerer din virksomheds evne til at handle på kundernes behov. Uden fuldstændig gennemsigtighed i medarbejderkapaciteten ved du ikke, hvor mange projekter du kan varetage, eller hvor meget du spilder på underudnyttet ressourcer samt uventede freelance omkostninger. Med en større gennemsigtighed og dermed indsigt i medarbejderkapaciteten, kan du bedre sikre, at pengene bruges effektivt og korrekt.

 

3) Spor den brugte tid

Tidsskemaer kan være en stor hindring og belastning for virksomhedens effektivitet, da disse ikke tilbyder nøjagtige budgetoplysninger i realtid, hvorfor der konstant vil være risiko for at overskride budgettet. Derfor er det et must i enhver projektbaseret virksomhed at anvende mobilvenlige tidsporingsmetoder. Jo enklere det er for dine medarbejdere at spore og indsende deres tider, desto mere sandsynligt er det, at de vil bruge systemet effektivt. Dermed sikres du, at de korrekte oplysninger er dig i hænde, når du har brug for dem.

 

4) Undgå inaktive hænder

Konsekvent underudnyttede ressourcer kan være lige så skadelige for rentabiliteten som et overdrevent brug heraf. Med større indsigt i både medarbejdernes ydeevne og projekters rentabilitet kan din virksomhed sætte jagten ind efter netop de projekter, der vil maksimere produktiviteten. Derfor er kapacitetsstyring og evnen til at analysere forudgående projektdata for bedre at forstå medarbejdernes styrker og svagheder uvurderlige værktøjer, når det kommer til at undgå inaktive hænder.

 

5) Gør det lettere at samarbejde

Ved at stille en centraliseret kommunikationsportal til rådighed vil dine medarbejdere få mulighed for at arbejde med hvem som helst, når som helst og hvor som helst, uden at produktiviteten falder. Lettere tilgængelige kommunikationsmuligheder på tværs af afdelinger og teams vil føre til højere udnyttelsesgrader og større projektmargener.

 

6) Oprethold en sund pipeline

En sund pipeline er livsnerven i enhver projektbaseret virksomhed. Det er afgørende, at din virksomhed ved, hvilket arbejde der udmærker sig, og dermed hvad der er mest rentabelt. Ved at spore og analysere historiske projektdata får du indblik i hvilke projekttyper, der har skabt størst profit, og dermed hvilke du med fordel kan satse på i fremtiden.

 

7) Kontroller dit Scope-Creep (undgå at springe budget og tidsramme)

At bruge tid på noget du ikke bliver betalt for, ødelægger din fortjenstmargen og påvirker samtidig arbejdsmoralen negativt. Med et varslingssystem og et velinformeret Account Service team, kan du reagere på eventuelle scope-creeps, før de tager overhånd og springer budgettet. Med nøjagtige realtidsdata øges projekters gennemsigtighed, så du bedre kan holde kontrol.

 

8) Øg projekters fleksibilitet

Når projekter er kernen i din virksomhed, er det afgørende at dine projektledelsesfunktioner er så fleksible og effektive som muligt. For at levere et vellykket produkt på tid inden for budgettets rammer kræver det gennemsigtighed i alle projektets aspekter. Nøjagtige datatilførsler øger kontrollen over rentabiliteten og giver overblik, så du løbende kan rette i projektet og tilpasse ressourcer efter behov, før eventuelle problemer opstår.

 

Via linket her kan du læse mere om WorkBooks funktionaliteter.