Årsregnskab - Sammenligning af priser for udarbejdelse af årsregnskab

Det er med årsregnskaber, som det er med julegaver. Det er desværre ofte i sidste øjeblik, at man er ude for at finde den rigtige løsning, og man er helt sikkert ikke den eneste, der beder om ekspedition lige inden lukketid. Samtidig er der usædvanlig mange valgmuligheder, og derfor er det også super svært at få et overblik. Nogle valg er mere sikre end andre, men kræver måske også lidt mere af din pengepung.

 

Derfor har vi lavet denne sammenligning, hvor vi guider dig gennem årsregnskabsjunglen. Guiden er både til dig, der er ude i god tid, og til dig, hvor uheldet er ude så udarbejdelse og indberetning skal gå lidt tjept.

 

Vi tager udgangspunkt i et bredt udsnit af udbydere, og vi ønsker at fremhæve både de mindre e-udbydere og de større revisionsselskaber. Det er absolut ikke alle udbydere, der er nævnt, men efter gennemlæsning af guiden, skulle du meget gerne føle dig endnu bedre klædt på til at træffe et kvalificeret valg.

 

 

Til enkeltmandsvirksomheder og andre mindre virksomheder

 

Flere økonomisystemer giver mulighed for at tilkøbe løsninger i forbindelse med årsregnskab og selvangivelse. Dette gælder blandt andet Dinero og Billy. For at benytte dem til årsregnskab, skal du være bruger af systemerne i forvejen. Det skal du både, fordi det er en betingelse for at kunne tilkøbe modulerne, og fordi udarbejdelsen sker automatisk på baggrund af den data, du allerede har i systemet.

 

Dinero

Her kan du enten vælge en ”Starter” pakke, som er gratis, eller Dinero Pro som koster 197 kr./måneden (eller 165 kr./måneden ved årlig betaling). Herefter kan du tilkøbe ”Skattepakken”, som koster 1.997 kr. via ”Starter” pakken og 1.497 kr. via Dinero Pro. Med Skattepakken får du alle tal til din udvidede selvangivelse på 30 minutter. Det sker på baggrund af din bogføringsdata og uden brug af revisor.

 

Billy

Også her kan du vælge mellem to pakker: Gratisudgaven Billy Basic og Billy Premium til 195 kr./måneden (165 kr./måneden ved årlig betaling). Her kan du tilkøbe ekstramodulet ”Årsafslutning”, der automatisk udarbejder dit årsregnskab på baggrund af din bogføringsdata. Modulet koster 1.945 kr. for ”Basic” kunder og 1.645 kr. for ”Premium” kunder.

 

At tilkøbe et automatisk udarbejdet årsregnskab gennem dit økonomisystem, kan være en nem og relativt billig løsning, såfremt man altså er sikker på, at der er styr på alle ens data, og ikke sidder i en virksomhed med en større mængde bilag og en lidt højere kompleksitet. Hvis man føler sig mindre sikker i sine regnskabsdata kan det være en fordel at gøre brug af eksperter inden for området.

 

Revisorskyen.dk

Revisorskyen.dk er målrettet selvstændige og mindre virksomheder i regnskabsklasse A og B. De udbyder tre forskellige pakker.

Minimal-regnskab til 1995 kr. er for dem, der har en komplet udført bogføring. Revisorskyen.dk opstiller årsregnskabet baseret på det færdiggjorte bogholderi og indberetter også til skat. Normal-regnskab til 2995 kr. inkluderer derudover en gennemgang af bogholderi og afstemning af balancer. Til sidst tilbyder de pakken Dobbelt-regnskab (4995 kr.) til drift- og holdingselskaber.

Revisorskyen kan også bogføre bilag, hvis du ikke har et økonomisystem til at klare det. Du oploader bilagene og de bogfører dem. Det koster 100 kr. for 10 bilag, 500 kr. for 50 bilag og 1000 kr. for 100 bilag.

 

E-bogholderen.dk

Her udbydes der forskellige standardløsninger målrettet enkeltmandsvirksomheden eller den lille virksomhed. E-bogholderen.dk tilbyder at tage hånd om årsregnskabet for 2500 kr. med det forbehold, at man selv udfører sin bogføring og kun mangler hjælp til at afslutte udarbejdelse og indberetning af årsregnskabet.

 

Ønsker du hjælp til din bogføring kan e-bogholderen.dk gøre det for 2.990 kr./årligt (eksl. årsregnskab og indberetning). For 3.490-4.490 kr./årligt får du en pakkeløsning, der dækker både årsregnskab og de normale behov inden for bogføring. Pakkerne inkluderer op til 150 bilag/transaktioner pr. år. Herefter tager e-bogholderen.dk 1.200 kr. pr. påbegyndt 100 bilag.

 

 

Hvis du mener, at disse standardløsninger målrettet enkeltmands- eller mindre virksomheder er dækkende for dine behov, kan det være et fornuftig valg for dig. Hvis du sidder i en virksomhed med flere ansatte og en større kompleksitet og/eller ved du har mere end 150 bilag/transaktioner årligt, kan en af de følgende løsninger være mere rigtig for dig.

 

 

Hjælp til virksomheder i alle størrelse

 

CapWorks

Hvis du er på jagt efter erfarne eksperter, til en overkommelig pris, der ikke sætter begrænsninger på størrelsen af virksomheden, kan CapWorks være det rigtige valg.

 

Hos CapWorks står konsulenter klar til at tage sig af udarbejdelse og indberetning af årsregnskab og selvangivelse i overensstemmelse med lovgivningen. Såfremt alt i forvejen er bogført og afstemt, ligger prisen fast på 4.000 kr. uanset antallet af bilag og transaktioner. Med andre ord, der ligger ikke et ekstragebyr og venter et sted.

 

Hvis der er brug for hjælp til hele eller dele af bogføringen, kan CapWorks også hjælpe til konkurrencedygtige priser. Det afhænger naturligvis af opgavens omfang, men det er gratis at få et uforpligtende møde og prisestimat for netop din virksomhed. CapWorks er garant for høj faglighed med et engageret team af konsulenter, der sætter pris på personlig kontakt og skræddersyede løsninger før fastlåse standardløsninger.

 

Dansk Revision

Den landsdækkende kæde med 26 kontorer fordelt over landet arbejder med fire grader af ydelser til årsregnskab og selvangivelse. De første to er Assistance, der dækker over simpel hjælp til opsætning, og Review, hvor du får en ”erklæring med begrænset sikkerhed for oplysningerne i årsregnskabet”. Derefter kommer Udvidet gennemgang og til sidst Fuld revision, der er en fuld udførelse og efterkontrol af årsregnskabet.

 

Dansk Revision oplyser ikke priser på deres hjemmeside og opfordrer i stedet til, at man gør brug af deres tilbud om et uforpligtende møde, men som udgangspunkt kan du forvente at skulle lægge omkring 20-25.000 kr. for en fuld revision.

 

 

De store revisionshuse

 

Revisionshuse som Deloitte, Ernst & Young, KPMG og PwC tilbyder alle naturligvis også at udarbejde årsregnskab og selvangivelse med hensyn til opstilling og indberetning, så du er sikker på, at det hele er i fuld overenstemmelse med den gældende lovgivning.

De er særligt målrettet større virksomheder, men tilbyder at varetage årsregnskab for alle slags virksomheder. Vi kan her ikke informere om de præcise priser på deres ydelser, da de store revisionshuse ikke oplyser faste priser, men som udgangspunkt skal du i en lille eller mellemstor virksomhed forvente at lægge et sted mellem 12-25.000 kr. for fuld udarbejdelse og indrapportering.

For et mere præcist tilbud kan du hos Deloitte, Ernst & Young, KPMG og PwC bestille et uforpligtende møde eller kontakte en konsulent.

 

 

Overblik

 

Vi håber, at du efter denne gennemgang føler dig bedre klædt på til at træffe et kvalificeret valg om dit årsregnskab. Du er altid velkommen til at kontakte os, eller læse mere om vores ydelser via nedenstående links:

 

– Hjælp til årsregnskab og selvangivelse 
– Lej en bogholder eller regnskabsmedarbejder til fast lav timesats
– Hjælp til lønadministration

 

Nedenfor kan du se en opstilling af priserne på de udbydere vi har beskrevet i denne artikel.

 

Pris for årsregnskab
(eksl. bogføring)

Personlig assistance

Ubegrænsede bilag
og transaktioner 

Dinero

Dinero Starter: 1.997 kr.

Dinero Pro: 1.497

Inkluderet i begge pakker

Billy

Basic bruger: 1.945

Premium bruger: 1.645 kr.

Basic bruger: Tilkøb for 85 kr. pr. måned

Premium bruger: Er inkluderet

Revisorskyen.dk

1.995 kr.

10 bilag for 100 kr.
50 bilag for 500 kr.
100 bilag for 1000 kr.
E-bogholderen.dk

2.500 kr.

Maks. 150 bilag/transaktioner pr. år. Herefter koster det 1.200 kr. pr. påbegyndt 100 bilag.
CapWorks

4.000 kr.

Dansk Revision

N/A

Deloitte

N/A

Ernst & Young

N/A

KPMG

N/A

PwC

N/A